Aletta Jacobslaan 44

2314 EN Leiden

071 – 3417330

Bereikbaar: 09:00 - 17:00

info@gensassurantien.nl

Of stuur een e-mail

Deel dit onderwerp

Reisverzekeringen

Doorlopende reisverzekering

Vaak hoor je de vraag of een reisverzekering echt nodig is. Als je in Nederland blijft, is het vaak niet nodig een reisverzekering af te sluiten. De meeste zaken zijn immers verzekerd met de verzekeringen die je al hebt. Denk hierbij aan je ziektekosten of een gestolen fotocamera. De gestolen fotocamera valt vaak onder de inboedelverzekering. Check dit wel.

Bij het afsluiten van een reisverzekering denkt men vaak alleen aan de reisbagage. Dit is echter de minst belangrijke dekking, zeker gezien de maximum vergoedingen en de restrictie van het onbeheerd achterlaten van spullen.

Een reisverzekering is voor veel belangrijkere redenen nodig om af te sluiten: Niet vanwege verloren of gestolen reisbagage maar de kosten wegens een calamiteit of ziektekosten zijn de belangrijkste redenen voor het afsluiten van een reisverzekering.

Stel dat je niet terugkomt van een bergwandeling en er moet een reddings- of zoekactie op touw gezet worden, dan zijn de hiermee gepaard gaande kosten enorm hoog. Of je moet met speciaal vervoer teruggebracht worden naar Nederland na een ongeluk of je kan door dit ongeluk niet op de geplande datum naar huis en jouw reisgezelschap moet ook langer blijven. Bij al deze calamiteiten kun je terugvallen op je reisverzekering.

Een reisverzekering is ook handig als je medische hulp nodig hebt. Met je zorgverzekering in Nederland bent je verzekerd tot het Nederlands tarief. Dit houdt in dat je niet alle kosten vergoed krijgt als medische kosten in het buitenland hoger uitvallen dan de kosten voor een soortgelijke behandeling in Nederland. Je moet dan zelf het verschil betalen. Een reisverzekering vergoedt de meerprijs. Het moet hier wel gaan om onvoorziene, spoedeisende medische kosten.
Of tijdens je reis of vakantie wordt een familielid ernstig ziek of in het ergste geval komt te overlijden, dan kan je een beroep doen op de alarmcentrale van je reisverzekering

Een eventuele aanvullende verzekering op de zorgverzekering kan deze kosten echter wel dekken. Check hiervoor jouw polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar.

Verzekeringen voor reizen, backpacken en wereldreizen, welke verzekering past bij jouw situatie?

Voor reizen tot 3 maanden

Aflopende of doorlopende reisverzekering

Een aflopende reisverzekering (ook wel kortlopende reisverzekering genoemd) is een verzekering die je afsluit voor één vakantiereis.

Als je een per jaar enkele weken op reis gaat of meerdere keren per jaar op vakantie gaat ((maximaal 30, 60, 90 of 180 aaneengesloten reisdagen per keer, afhankelijk per verzekeraar), dan ben je met een doorlopende reisverzekering goedkoper uit dan telkens een aflopende (kortlopende) reisverzekering. Alle vakanties binnen het verzekerde jaar zijn gedekt, ook (geboekte) weekendjes weg in bijvoorbeeld Nederland en België.

Mogelijk is hierbij ook doorlopend annuleringskosten mee te verzekeren. Dit is én goedkoper én je kan ook niet meer vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten.

De dekking van een doorlopende reisverzekering bestaat uit veel verschillende dekkingsrubrieken, omdat je als reiziger veelsoortige risico’s loopt tijdens het reizen.”]Veelal is er sprake van enkele verplichte dekkingsrubrieken (basisdekking), zoals bagage, ongevallen, geneeskundige kosten, buitengewone kosten en kosten van hulpverlening. Geneeskundige kosten kunnen alleen worden meeverzekerd als je een Nederlandse zorgverzekering hebt. Aanvullende dekkingen, bijvoorbeeld voor wintersport, kun je tegen een extra premie meeverzekerd.

Je kan kiezen Europa- of werelddekking. Met Europadekking ben je dus niet verzekerd als je buiten Europa reist. Voor Europadekking geldt veelal een lagere premie.

Er is veel keuze om je goed en voordelig te verzekeren. Onze oplossingen voor jouw vakantietrip, rondreis, georganiseerde reis, winsportvakantie, weekendtrip:

Allianz Global Assistance kortlopende reisverzekering

Voor iedereen die slechts af en toe op vakantie gaat of een korte reis maakt. Er is keuze uit vier pakketten (A, B, C en Nederland). Het verschil tussen deze pakketten zit in de hoogte van de vergoedingen. De verzekering kan op maat worden samengesteld.

SOS hulpverlening, Bagage, Reisongevallen en Medische Kosten zijn standaard verzekerd. Daarnaast kan de verzekering worden uitgebreid met extra dekkingen, afhankelijke van de wensen. Denk hierbij aan de volgende aanvullende dekkingen:

 • Geld en Reischeques
 • Langlaufen
 • Wintersport en (bijzondere)wintersporten
 • Automobilistenhulp

 

Kinderen die op de ingangsdatum van de verzekering jonger zijn dan vijf jaar, zijn gratis meeverzekerd. De Automobilistenhulp-verzekering verzekert je niet alleen van directe hulp wanneer de auto het laat afweten, de bestuurder uitvalt of de auto teruggehaald moet worden. Ook rechtsbijstand en bemiddeling bij een verkeersovertreding vallen hieronder. Caravan, aanhangwagen of boottrailer zijn automatisch meeverzekerd.

Dekkingsgebieden:

 • Europa
 • Wereld inclusief Canada en de Verenigde Staten
 • Wereld exclusief Canada en de Verenigde Staten

Tot Europa behoren ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Welk gebied van toepassing is, hangt niet alleen af van zijn eindbestemming, maar ook hoe je daar komt. Als jij bijvoorbeeld andere landen bezoekt voordat je op jouw eindbestemming aankomt, dan is het belangrijk dat je ook voor deze landen de juiste dekking hebt.

Het is mogelijk om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Er is keuze uit:

 • Annulering Basis (vergoeding voor de niet genoten dagen)
 • Annulering Dubbel Zeker (vergoeding van de volledige reissom). Interessant voor duurdere vooraf geboekte onderdelen aan het einde van de reis

Met als eventuele uitbreiding:

 • Samengestelde reis (Dit is een reis die je niet als één pakket maar bij verschillende partijen hebt geboekt). Met deze dekking ben je verzekerd voor omboek- en annuleringskosten indien één van de geboekte onderdelen uitvalt en een vergoeding voor extra verblijf-, reis- en annuleringskosten van gemist vervoer.
 • Waarnemer of extra persoon, inclusief zorgplicht (max. 2 personen)

 

Voor een premieberekening kan je contact opnemen met ons of zelf berekenen met behulp van de folder.

Downloads Allianz Global Assistance kortlopende reisverzekering

Aanvraagformulier Reisverzekering en/of Annuleringsverzekering

Folder Reisverzekering en Annuleringsverzekering

Voorwaarden Kortlopende Reisverzekering en Annuleringsverzekering

Voorwaarden Kortlopende Reisverzekering en Annuleringsverzekering (voor 1 november 2019)

Bijzondere (winter-sporten)

Verzekeringskaart Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering

 

Goudse Kortlopende reisverzekering

Als je af en toe alleen of met jouw gezin op vakantie gaat, dan kan de kortlopende reisverzekering van de Goudse een oplossing zijn. Je bent alleen verzekerd voor de reis die je opgeeft. Je bepaalt zelf welke onderdelen je verzekert en welke variant (Economy, Comfort of Royal Class). Door deze keuzemogelijkheden krijg je een dekking die passen bij jouw situatie. Het is ook mogelijk alleen een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

De onderdelen reisbagage en buitengewone kosten maken altijd deel uit van de verzekering. De verzekering kan uitgebreid worden met:

 • geneeskundige kosten
 • ongevallen
 • wintersport en avontuurlijke sporten
 • plaatsvervanger

De premie is afhankelijk van de bestemming, de varianten en de eventuele aanvullende dekkingen die worden gekozen.

Downloads Goudse Kortlopende reisverzekering

Verzekeringskaart Kortlopende Reisverzekering
Verzekeringskaart Kortlopende Annuleringsverzekering
Voorwaarden Kortlopend Reisrzekeringskaart Kortlopende Reisverzekering

 

Isis Continu doorlopende reisverzekering

De ISIS Continu Verzekering is speciaal voor jonge mensen met avontuurlijke plannen. De verzekering biedt prima dekkingen voor de reiziger die geregeld over de landsgrenzen trekt. Het maakt niet uit hoeveel reizen per jaar. Het verblijf in het buitenland is maximaal verzekerd voor 90 aaneengesloten dagen.

Je kan kiezen uit Europa- of Werelddekking. Europa is inclusief de eilanden in en om de Middellandse Zee, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden.

Voor reizen in Nederland is er alleen dekking als de reis vooraf geboekt is.

De verzekering biedt dekking voor:

 • Medische kosten (kostprijs zonder eigen risico) inclusief tandheelkundige kosten tot € 340,–
 • Wintersport en avontuurlijke sporten
 • Aansprakelijkheid (Let op: geen dekking voor (vrijwilligers)werk, stages en uitwisseling )
 • Bagage
 • Repatriërings- en buitengewone kosten
 • Ongevallen

Ga je vrijwilligerswerk doen of stage lopen en je hebt geen dekking voor aansprakelijkheid in het buitenland via je eigen aansprakelijkheidsverzekering thuis dan is ons advies de Special Isis van de Goudse af te sluiten. Met deze verzekering ben je ook verzekerd voor aansprakelijkheid tijdens je werkzaamheden.

Downloads Isis Continu doorlopende reisverzekering

 

Allianz Global Assistance doorlopende reisverzekering

De doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is zeer flexibel samen te stellen. Het is mogelijk om modules onafhankelijk van elkaar af te sluiten en voor belangrijke modules als Bagage en Medische kosten is zelfs keuze uit drie verschillende varianten (Budget, Comfort en Premium). Op deze manier kan je de verzekering samenstellen naar jouw wensen.

De dekking SOS hulpverlening vormt de basis. Daarnaast heb je de keuze uit de algemene dekkingen:

 • Bagage
 • Medische kosten
 • Ongevallen
 • Rechtsbijstand

Welke keuze je maakt bij Bagage of Medische kosten, is bepalend voor de gehele verzekering. Wordt er geen variant gekozen, dan is de dekking automatisch gelijk aan Comfort.

De verzekering kent ook aanvullende dekkingen:

 • wintersport/bijzondere sporten
 • werelddekking inclusief medische kosten
 • werelddekking exclusief medische kosten
 • uitgebreide sportuitrusting
 • geld
 • SOS-autohulp
 • uitbreiding 180 dagen
 • dekking terreuraanslagen & natuurrampen*

* De dekking ‘Terreuraanslagen & natuurrampen’ kan in combinatie met de doorlopende Annuleringsverzekering worden afgesloten. Vertrek je binnen een bepaalde periode na de gebeurtenis naar een gebied waar recent een aanslag of ramp heeft plaatsgevonden? Dan vergoedt Allianz de kosten van de reis. De periode waarin je recht hebt op dekking staat op www.allianz-assistance.nl/tnn.

Het is mogelijk om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Er is keuze uit:

 • Annulering Basis (vergoeding voor de niet genoten dagen)
 • Annulering Dubbel Zeker (vergoeding van de volledige reissom). Interessant voor duurdere vooraf geboekte onderdelen aan het einde van de reis

Met als eventuele uitbreiding:

 • Samengestelde reis (Dit is een reis die je niet als één pakket maar bij verschillende partijen hebt geboekt). Met deze dekking ben je verzekerd voor omboek- en annuleringskosten indien één van de geboekte onderdelen uitvalt en een vergoeding voor extra verblijf-, reis- en annuleringskosten van gemist vervoer

 

Downloads Allianz Global Assistance doorlopende reisverzekering