OOM Studeren in het Buitenland

OOM Verzekeringen biedt verschillende verzekeringen voor Nederlanders die langere tijd naar het buitenland gaan:

  • OOM Wonen in het buitenland-verzekering
  • OOM Tijdelijk in het buitenland-verzekering
  • OOM Studeren in het buitenland-verzekering

De OOM Studeren in het buitenland-verzekering is voor jongeren van 15 tot en met 29 jaar, die voor studie, stage of als au pair naar het buitenland gaan. Als u niet binnen de leeftijdsgroep valt, dan kunt u kiezen voor de OOM Wonen in het buitenland-  of OOM Tijdelijk in het buitenland-verzekering.

De OOM Studeren in het buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van 1 dag tot maximaal 5 jaar. Duurt uw verblijf in het buitenland langer dan u vooraf had gedacht? Dan mag u de verzekering 1 keer met maximaal 2 maanden verlengen, zolang u niet langer dan 5 jaar verzekerd bent. Weet u nog niet hoe lang u de verzekering nodig hebt? Kies dan liever voor een te lange dan voor een te korte periode. Als u de premie vooruitbetaald? Dan ontvangt u de teveel betaalde premie gewoon terug van OOM.

U bepaalt zelf welke verzekeringen u kiest: ziektekosten, tandarts en/of schadepakket. Bij de OOM Studeren in het buitenland-verzekering is altijd een SOS-verzekering inbegrepen. Die vergoedt onder andere de kosten voor repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als u ter plaatse niet kan worden behandeld en de behandeling niet kan worden uitgesteld.

De Ziektekostenverzekering is nuttig als u:

  • tijdens uw buitenlandse verblijf niet onder de Nederlandse basisverzekering valt;
  • naar een land gaat waar de medische zorg duurder is dan in Nederland en daarom een aanvulling wilt op de Nederlandse basisverzekering.

Een aanvraag wordt door OOM eerst beoordeeld op de door u zelf beantwoordde gezondheidsvragen. Vraag de verzekering dus tijdig aan, en hou er rekening mee dat OOM bestaande aandoeningen kan uitsluiten, en een aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring ook kan afwijzen.

Heeft u hulp nodig of wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

Contact
© 2023 G&S Assurantiën | All rights reserved | Web design & development by: Dunico websites en reclame
© 2023 G&S Assurantiën | All rights reserved 
Web design & development by: Dunico websites en reclame
chevron-down