OOM Tijdelijk in het Buitenland

OOM Verzekeringen biedt verschillende verzekeringen voor Nederlanders die langere tijd naar het buitenland gaan:

  • OOM Wonen in het buitenland-verzekering
  • OOM Tijdelijk in het buitenland-verzekering
  • OOM Studeren in het Buitenland-verzekering

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering sluit u af als u voor maximaal 2 jaar naar het buitenland gaat en kunt u zoveel mogelijk afstemmen op uw behoeften.

Belangrijk: Er wordt geen rekening gehouden bij de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering met uw persoonlijke situatie op de dag dat de verzekering eindigt. Zou u bijvoorbeeld op de einddatum van de verzekering onverhoopt in het ziekenhuis liggen, dan stopt deze verzekering. U bent dan direct onverzekerbaar want geen enkele verzekeraar – ook OOM zelf niet – zal u willen verzekeren op het moment dat u ziek in een ziekenhuis ligt. Dit betekent dat u zelf zult opdraaien voor de kosten van verdere medische zorg en eventuele repatriëring terug naar Nederland.

Door uw OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor een zo lang mogelijke periode af te sluiten beperkt u dit risico iets.

Ons advies is de verzekering altijd voor de maximale periode van 2 jaar af te sluiten. De verzekering is namelijk per maand te betalen zonder premietoeslag en per dag opzegbaar met restitutie van premie. U loopt dus niet het risico onnodig teveel premie te betalen.

Weet u nu al dat u langer dan 2 jaar in het buitenland zal verblijven, dan raden wij u aan te kiezen voor de OOM Wonen in het Buiteland-verzekering. Gezondheid hebben we niet in de hand!

De verzekering heeft een wereldwijde dekking en geldt ook als u tussentijds in Nederland bent.

Voor de rubriek ziektekosten kunt u kiezen uit 3 verschillende dekkingen.

Uw persoonlijke situatie bepaalt of u de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden. Als u de basisverzekering niet mag houden, kunt u zich met de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering toch nog goed verzekeren voor ziektekosten. U kunt hierbij kiezen u 3 verschillende ziektekostendekkingen. U ontvangt korting als u de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden.

OOM Verzekeringen is specialist in bijzondere risico’s (denk hierbij aan de achtergebleven woonhuis-verzekering).

Een aanvraag wordt door OOM eerst beoordeeld op de door u zelf beantwoordde gezondheidsvragen. Vraag de verzekering dus tijdig aan, en hou er rekening mee dat OOM bestaande aandoeningen kan uitsluiten, en een aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring ook kan afwijzen.

 

Heeft u hulp nodig of wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

Contact
© 2023 G&S Assurantiën | All rights reserved | Web design & development by: Dunico websites en reclame
© 2023 G&S Assurantiën | All rights reserved 
Web design & development by: Dunico websites en reclame
chevron-down