Rechtsbijstand

Een Rechtsbijstandverzekering voor particulieren geeft juridische bescherming en biedt ondersteuning in verschillende juridische situaties.

Met een rechtsbijstandverzekering kunt u aanspraak maken op juridisch advies en bijstand bij geschillen en juridische problemen, zoals arbeidsconflicten, consumentengeschillen, huurgeschillen, verkeersongevallen, geschillen met buren, contractuele geschillen en familierechtelijke kwesties.

De specifieke dekking en voorwaarden van rechtsbijstandverzekeringen kunnen variëren, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het type polis. Er kunnen bijvoorbeeld wachttijden, eigen bijdragen of maximumlimieten voor vergoedingen zijn.

Over het algemeen biedt een rechtsbijstandverzekering de volgende diensten:

  • Juridisch advies: Telefonisch of persoonlijk advies van juridische professionals over je rechten en opties in een specifieke situatie;
  • Juridische bijstand: Indien nodig zal de verzekeraar een advocaat toewijzen om je te vertegenwoordigen in een juridische procedure;
  • Kostenvergoeding: De verzekering kan de kosten dekken die verband houden met juridische procedures, zoals gerechtelijke kosten, advocatenhonoraria en andere juridische uitgaven.

Heeft u hulp nodig of wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

Contact
© 2023 G&S Assurantiën | All rights reserved | Web design & development by: Dunico websites en reclame
© 2023 G&S Assurantiën | All rights reserved 
Web design & development by: Dunico websites en reclame
chevron-down