Uitvaart

Een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten van een begrafenis of crematie (deels) te dekken. De uitvaartverzekering zorgt ervoor dat de financiële lasten van een uitvaart niet volledig op de nabestaanden komen te liggen.

Met een uitvaartverzekering kun je vooraf een geldbedrag verzekeren dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Dit geldbedrag kan vervolgens worden gebruikt om de kosten van een begrafenis of crematie te betalen, inclusief zaken als de begrafenisondernemer, de kist, het graf of de crematieplechtigheid, bloemen, rouwkaarten en andere gerelateerde uitgaven.

Er zijn verschillende soorten begrafenisverzekeringen beschikbaar. De meest voorkomende types zijn:

  • Kapitaalverzekering: Bij deze vorm van begrafenisverzekering wordt er een vooraf bepaald geldbedrag uitgekeerd bij overlijden. Dit bedrag kan vrij besteed worden aan de uitvaartkosten.
  • Natura verzekering: Deze verzekering biedt geen geldbedrag, maar dekt de uitvaartkosten door bepaalde diensten en producten rechtstreeks te leveren. De verzekeraar heeft meestal afspraken met specifieke uitvaartdienstverleners, waardoor de nabestaanden gebruik kunnen maken van deze vooraf gekozen diensten.

De premie voor een uitvaartverzekering wordt bepaald op basis van factoren zoals leeftijd, gezondheid en het verzekerde bedrag.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een persoonlijke keuze. Het kan helpen om de financiële lasten en zorgen voor uw nabestaanden te verminderen.

Heeft u hulp nodig of wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

Contact
© 2023 G&S Assurantiën | All rights reserved | Web design & development by: Dunico websites en reclame
© 2023 G&S Assurantiën | All rights reserved 
Web design & development by: Dunico websites en reclame
chevron-down