Zorg

Een zorgverzekering, ook wel de basisverzekering genoemd, is een verplichte verzekering die iedereen in Nederland moet hebben. De zorgverzekering biedt dekking voor de meest essentiële medische kosten, zoals huisartsenzorg, ziekenhuisopnames, medicijnen en bepaalde vormen van specialistische zorg.

De basisverzekering wordt geregeld door de overheid en is bedoeld om de basiszorg voor alle inwoners van Nederland toegankelijk en betaalbaar te maken. Elke zorgverzekeraar is verplicht om een basisverzekering aan te bieden, en de inhoud van deze verzekering is bij alle verzekeraars hetzelfde.

De overheid bepaalt jaarlijks de inhoud van de basisverzekering en de premie die verzekeraars mogen vragen. De basisdekking is vastgelegd in de Zorgverzekeringswet (Zvw). Het kan echter zijn dat u voor bepaalde zorgkosten een eigen risico moet betalen voordat de verzekering de kosten dekt. Het eigen risico is het bedrag dat u zelf moet betalen voordat de zorgverzekeraar vergoedingen verstrekt. De hoogte van het eigen risico wordt ook jaarlijks vastgesteld door de overheid.

Naast de basisverzekering kunt u ervoor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten, die extra dekking bieden voor specifieke zorgkosten die niet volledig worden gedekt door de basisverzekering, zoals tandheelkundige zorg, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Deze aanvullende verzekeringen zijn optioneel en de inhoud en kosten ervan verschillen per verzekeraar.

Het is belangrijk om de verschillende zorgverzekeraars en hun aanbod te vergelijken voordat je een basisverzekering afsluit. Zo kunt u de verzekering kiezen die het beste past bij uw zorgbehoeften en financiële situatie.

Heeft u hulp nodig of wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

Contact
© 2023 G&S Assurantiën | All rights reserved | Web design & development by: Dunico websites en reclame
© 2023 G&S Assurantiën | All rights reserved 
Web design & development by: Dunico websites en reclame
chevron-down